Saltul cu parașuta. Distracție, poze pe FB sau sport extrem?

April 26, 2016
tandem

Câți dintre cititorii acestui blog au auzit de Federația de parașutism din Republica Moldova? Ea există, are site și pagină de Facebook. Membrii federației sunt oameni cu simțul umorului foarte dezvoltat și extrem de prietenoși. Împreună promovează parașutismul în țara noastră. Nu știu câți își doresc să devină parașutiști profesioniști, dar cel puțin o săritură în viață cu siguranță că mulți și-au dorit, sau încă își mai doresc. Această postare este dedicată tuturor celor care le-a trecut prin cap macar odată să sară,  dar dintr-un motiv sau altul, așa și nu și-au dus visul până la capăt. Ei bine, acum e momentul !

Nu există transport direct până la aerodromul din Vadul lui Vodă. Dacă nu aveți mașină sau motocicletă :) personală, dacă nu doriți să luați un microbuz până la Vadul lui Vodă și după, pe jos, puteți să contactați Federația  și să vă înțelegeți cu vreun parașutist să vă ia, pentru că parașutiștii sunt de obicei prezenți acolo în fiecare weekend. Mai departe avionul Antonov An-2 va fi mijlocul de transport până la înălțime.

Antonov An-2

Dacă sunteți unul din curajoșii care au hotarât să sară, să știți că aveți nevoie și de bănișori. Parașutismul este un sport scump.

Pentru începători există 3 tipuri de sărituri:

1. Saltul începătorului de la 600m cu parașută rotundă, care se deschide deodată ce are loc săritura. Deci practic se pierde total căderea liberă. Asemenea salt costa 55 euro.

2. Static-line. Salt de la înălțimea de 1400m cu parașută dirijabilă. Costă 90 euro. Pentru a putea sări de la 1400m este nevoie de un instructaj de 6 ore care începe de obicei la ora 8 în dimineața zilei în care are loc saltul.

static-line course

Iată și instructorul ce se ocupă de începători. Iurii Goreanskii are răspuns absolut la toate întrebările. Îl găsiți și pe Facebook.

Iurii Goreanskii

3. Tandem. Cel mai sigur salt pentru că este efectuat împreună cu instructorul. Eu am sărit de 2 ori în tandem și pot să-l recomand la toți de la mic la mare. Sunt niște emoții de nedescris mai ales când cădeți vreo 40 sec cu viteza de 180km/h. De asemenea este și cel mai scump salt, însă merită toți banii din plin. 215 euro cu filmare. Mai jos puteți privi un mic filmuleț de la a doua mea săritură de vara trecută.

You Might Also Like